wtorek, 13 marca 2018

Spaghetti Z Sosem Pomidorowym Z Warzywami

Jest to proste i szybkie danie obiadowe albo kolacyjne. Całość przygotowania nie powinna przekroczyć 30 minut :)
















Składniki na 2 osoby:

  • 1 duża średnia cukinia lub pół dużej
  • 1/3 główki cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 puszki pomidorów
  • 1 łyżeczka koncentratu 
  • około 100 ml śmietanki 30 %
  • około 2 garście "Bukietu Warzyw Kwiatowych" od Hortex (używamy tylko brokuła i marchewki)
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa/olej do smażenia
  • makaron spaghetti (ilość na dwie osoby)
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Na patelni z oliwą/olejem  przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, następnie dodajemy drobno pokrojoną cukinie w kosteczkę, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy.
3. W osobnym garnku blanszujemy (podgotowujemy przez około 5 minut) warzywa (brokuły i marchew.
4. Kiedy cukinia jest już przesmażona dodajemy  do niej pomidory i przecier oraz podgotowane warzywa, dolewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia.
Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti :)







Kolorowy i wiosenny stół z Hortex
Przepis bierze udział w konkursie na durszlak.pl

7 komentarzy:

  1. Na sycący obiad jak znalazł :) Bardzo fajne urozmaicenie spaghetti. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, sycące jest to danie i taka smaczna odmiana zwykłego spaghetti :)

      Usuń
  2. Coś pysznego <3 ja spaghetti uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super opcje ze spaghetti !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.