Mięciutkie, Ciasteczka Bananowo Migdałowe / Bez Mąki
Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość.
Składniki na około 25 ciastek
Składniki na około 25 ciastek
- 2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g )
- 130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego)
- 1/4 łyżeczki sody
- 20-25 g kakao
- 60 g kaszy manny
- jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie 3-4 łyżeczki miodu
1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce (banany kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze. Odstawiamy na około 5-10 minut.
2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy porcje ciasta formując ciasteczka :)
Pieczemy w 170 stop (grzanie góra dół i termoobieg) przez około 12-15 minut
Upieczone wykładamy na kratkę do ostudzenia.
4 comments
w sam raz do kawki
OdpowiedzUsuńFajna propozycja Iwonko:)
OdpowiedzUsuńZnakomite, ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńCudowne ciasteczka Iwonko :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.