Mięciutkie, Ciasteczka Bananowo Migdałowe / Bez Mąki

by - 2/07/2020 12:01:00 AM

Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość.

















Składniki na około 25 ciastek

  • 2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g )
  • 130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego)
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 20-25 g kakao
  • 60 g kaszy manny 
  • jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie 3-4 łyżeczki miodu


1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce (banany kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze. Odstawiamy na około 5-10 minut.
2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy porcje ciasta formując ciasteczka :)

Pieczemy w 170 stop (grzanie góra dół i termoobieg) przez około 12-15 minut

Upieczone wykładamy na kratkę do ostudzenia.

Podobne Posty

4 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych