Mielone Ze Słoika Do Chlebka

by - 11/28/2016 08:00:00 AM

Taki ekspresowy przysmak wymyślił sobie mój mąż aby troszkę urozmaicić sobie te jesienne kolacje ;)












Składnik na 3 słoiczki:

  • 6-8 gotowych kotlecików mielonych ( zależy od wielkości )
  • słoik smalcu domowego lub kupnego




1. Mielone układamy w czystych i wyparzonych słoikach, nie za ciasno gdyż musi się znaleźć miejsce na smalec.
2. Swój bądź kupny smalec roztapiamy i zalewamy słoiczki tak aby zakryły kotlety.
3. Następnie zakręcamy słoiki i pasteryzujemy po około 30 min. (jeśli słoiki są ciepłe, to zalewamy je do pasteryzacji  ciepłą wodą aby nie popękały )
Tak przygotowane słoiczki możemy dość długo przechowywać oczywiście w chłodnym miejscu.




Podobne Posty

11 comments

  1. Fajny pomysł muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo męski dodatek do pieczywa, na zimę jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, bo ja takich przysmaków to za bardzo nie jadam ;)

      Usuń
  3. Uwielbiam takie dodatki na kanapki :-) mój tato też tworzy takie pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł. Mój mąż byłby zachwycony takim jedzeniem:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Znów wspomnienia dzieciństwa u babci xD Bardzo faja sprawa taka mielonka.

    OdpowiedzUsuń
  6. Powiem Ci, że pomysłowego masz męża. Coś mi się wydaje, że jest ogromnym fanem mięsa - tak samo jak mój. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :) Mąż lubi kombinować z mięskiem, jest jego fanem ale takim bez przesady ;)

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych