środa, 7 czerwca 2017

Łazanki Z Młodą Kapustą

Kiedy robiłam wczoraj młoda kapustę z koperkiem, to liczyłam że zostanie mi spora część która przerobie na bigosik, a potem na łazanki i tak też się stało ;) Szybki obiad i w dodatku bardzo smaczny, inny niż łazanki z bigosu świątecznego :)














Składniki na dwie osoby:

  • około 2 kubeczki młodej kapusty z poprzedniego dnia
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ewentualnie kawałek boczku
  • makaron łazanki lub inny
1. Jeśli mam boczek, to kroje go na kosteczkę i przesmażam na odrobinie oleju.
2. Młoda kapustę zagotowuje, dodaje boczek (ewent.) dodaje koncentrat, najpierw 1 łyżkę a następnie smakuje całość i jeśli mi odpowiada to tak pozostawiam.
3. Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron, mieszam z bigosem, podsmażając/podgrzewając (zależy czy używamy patelni czy garnka) całość przez chwilkę.
Gotowe łazanki wykładamy na talerz i już możemy je zajadać. Smacznego !!!

8 komentarzy:

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.