Młoda Kapusta Z Koperkiem
Młoda kapusta, młode ziemniaczki, koperek i do tego kotlecik mielony :) Takie połączenie odpowiada nam najbardziej, a wy jak lubicie jadać młoda kapustkę, z jakimi dodatkami ?
Składniki na 4-5 osób:
Składniki na 4-5 osób:
- 1 główka młodej kapusty
- pół pętka kiełbasy
- 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju
- 1/2 pęczka koperku
- 4 ziarnka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
2. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Kapustę przekrawamy na pół i siekamy.
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/3 wysokości kapusty, dodajemy liście, kulki, warzywko i wstępnie solimy, włączamy gaz i zaczynamy gotowanie. Kapusta podczas gotowania zmniejszy swą objętości będzie można swobodnie ją przemieszać.
3. Usmażona cebulkę oraz kiełbaskę, dodajemy do kapusty, pieprzymy, sprawdzamy słoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.
Podajemy z ziemniaczkami lub z chlebkiem. Smacznego !!!
8 comments
Bardzo lubię taką kapustkę :) Jest mega pyszna :)
OdpowiedzUsuńZgadza się :D
UsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPrzyszykuję w niedzielę do kotletów mielonych :-)
OdpowiedzUsuńCiesze się :) Na pewno będzie smaczny obiad :D
UsuńDzisiaj też robiłam. Twoja kapusta wygląda pysznie i wiosennie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńUwielbiam taką:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.