Placki Z Serka Wiejskiego Z Warzywami Konserwowymi
Takie placki będą idealne na śniadanie jak i na kolacje, zjedzą je dorośli jak i dzieci, są mięciutkie i sycące. Oczywiście warzywa użyjcie swoje ulubione tak abyście zjedli je ze smakiem :)
Składniki na około 10 placuszków:
- 200 g serka wiejskiego (może być też bez laktozy)
- 1 jajko kl M
- 35 g mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej używamy mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-4 łyżki warzyw konserwowych (papryka, marchew, groszek, kukurydza)
- sól, pieprz, czosnek suszony
- szczypiorek do środka jak i na wierzch do dekoracji,
- jogurt naturalny lub inny dodatek do placuszków, czasami lubię je zjeść z ketchupem ;)
1. Wszystkie składniki ze sobą miksujemy i smażymy nieduże placki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu.
2. Usmażone placki podaj np. z jogurtem naturalnym, sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego !
6 comments
Jakie fajne placki, mam trochę mąki ryżowej do wykorzystania :)
OdpowiedzUsuńDziękuje, mi z ryżową mąką bardziej smakowały :)
UsuńSmakowicie wyglądają!
OdpowiedzUsuńDziękuje Ci ślicznie :-)
UsuńAle pychota :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.