Amerykańskie Ciasteczka Dyniowe Z czekoladą
Ciasteczka dyniowe w stylu amerykańskim, mokre, lekko ciągnące, z dużą ilością czekoladowych groszków.
Składniki na 1 blachę:
- 50 g masła roztopionego
- 40 g cukru zwykłego
- 25 g cukru trzcinowego
- 3 łyżki puree z dyni (jeśli jest rzadkie to 2 łyżki)
- 100 g mąki pszennej tortowej
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika, ale może być wasza ulubiona.
1. Suche składniki osobno, mokre składniki osobno.
2. Do suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy łyżką.
3. Schładzamy w lodówce przez 30 minut.
4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczając je.
Pieczemy w 180 stop. przez 10-12 minut
Upieczone po 5 minutach zdejmujemy z blachy i wykładamy na klatkę aby odparowały.
12 comments
Pyszne i urocze ciacha. Też coś podobnego chodzi mi po głowie 😉
OdpowiedzUsuńTo koniecznie rób, bo ciasteczka z dodatkiem dyni zawsze wychodzą pyszne :)
UsuńCiasteczka prezentują się bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Dziękuje i również pozdrawiam :)
Usuńbardzo jesienne!
OdpowiedzUsuńDziękuje ślicznie :D
UsuńWyglądają przepięknie, a w taki szaro-jesienny dzień jak dzisiaj, smakowałyby fenomenalnie!
OdpowiedzUsuńDziękuje Ci ślicznie :)
UsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńTe ciasteczka wyglądają pysznie :) W tym roku jeszcze nie robiłam nic z dyni, ale już nie długo będę się za dyniowe przepisy brać :) Dziękuję za inspirację :)
Pozdrawiam cieplutko ♡
Bardzo Ci dziękuje :* i również pozdrawiam cieplutko :)
UsuńWspaniałe ciasteczka! Chętnie bym zjadła ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje i oczywiście bym Cię poczęstowała :D
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.