Recenzja Książki - Polska Kuchnia Regionalna - Smak Tradycji
Książka zachwyciła mnie bogactwem przepisów z każdego regionu oraz ich nazw których nigdy wcześniej nie znałam, a myślę że warto poszerzać swoją wiedzę na temat naszej kuchni, jej bogactwa smaków i aromatów.
Na wstępie mamy ślicznie przyozdobiony spis treści kurpiowskimi wzorami.
Książka składa się z 8 rozdziałów w których mamy podział na poszczególne rejony kuchni polskiej: Pomorze z Kaszubami, Warmia i Mazury, Podlasie, Wielkopolska i Kujawy, Mazowsze z Kurpiami, Śląsk, Małopolska i na samym końcu Podhale.
Przed każdym rozdziałem mamy wstęp z zaznaczoną częścią mapy której dotyczyć będzie kuchnia i opisem jakie miejsca warto odwiedzić by skosztować regionalnych przysmaków. Mamy też wypisane nazwy tradycyjnych potraw które są z danego regionu.
Przepisy są bardzo czytelne i na pierwszy rzut oka proste w wykonaniu. Zobrazowane są zdjęciami, dzięki czemu możemy zobaczyć jak danie ma wyglądać.
Na dowód tego że przepisy są proste zapraszam na pierwszy z nich który przetestowałam Bombolki Podhalańskie
Książka jest w twardej okładce więc macie gwarancje że posłuży ona przez długie lata, a dostaniecie ją tutaj <--klik
W księgarni Inverso znajdziecie wiele ciekawych propozycji książkowych, nie tylko kulinarnych ale też ebooki, audiobooki czy gry lub puzzle.
Tytuł: "Polska Kuchnia Regionalna - Smak Tradycji"
Oprawa: Twarda
Ilość stron: 160
Wydawnictwo: Fenix
6 comments
Chętnie przygarnęłabym taką książkę :)
OdpowiedzUsuńNie wątpię, naprawdę ciekawa propozycja :)
UsuńBardzo fajna ta książka :-)
OdpowiedzUsuńZgadzam się Marzenko ^_^
UsuńCiekawa pozycja ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.