Panierowane, Drobiowe, Roladki Z Chrzanem I Kiełbaską
Takie roladki drobiowe przygotujemy bardzo szybko, a za każdym razem mogą inaczej smakować, za sprawa nadzienia jak i panierki. Prosty i szybki obiad gotowy !
Składniki 4 osoby:
1. Filety myjemy i kroimy na dwa płaty (razem 4 płaty).
Rozbijamy je ale nie za mocno. Obsypujemy pieprzem, solą, a następnie smarujemy na całej długości chrzanem. Następnie nakładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem.
2. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju.
Składniki 4 osoby:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- mały słoiczek chrzanu
- 1 duża laska dobrej kiełbaski wędzonej
- 1 cebula pokrojona w kostkę i zeszklona
- sól, pieprz
- 1 jajko
- olej
- mąka
- bułka tarta
1. Filety myjemy i kroimy na dwa płaty (razem 4 płaty).
Rozbijamy je ale nie za mocno. Obsypujemy pieprzem, solą, a następnie smarujemy na całej długości chrzanem. Następnie nakładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem.
2. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju.
2 comments
Pyszny pomysł na obiad.
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.