Panierowane, Drobiowe, Roladki Z Chrzanem I Kiełbaską

by - 4/22/2020 12:01:00 AM

Takie roladki drobiowe przygotujemy bardzo szybko, a za każdym razem mogą inaczej smakować, za sprawa nadzienia jak i panierki. Prosty i szybki obiad gotowy !












Składniki 4 osoby:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • mały słoiczek chrzanu
  • 1 duża laska dobrej kiełbaski wędzonej
  • 1 cebula pokrojona w kostkę i zeszklona
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • olej
  • mąka
  • bułka tarta


1. Filety myjemy i kroimy na dwa płaty (razem 4 płaty).
Rozbijamy je ale nie za mocno. Obsypujemy pieprzem, solą, a następnie smarujemy na całej długości chrzanem. Następnie nakładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem.
2. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju.



Podobne Posty

2 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych