Najprostszy I Najlepszy Przepis Na Kruszonkę
Postanowiłam opublikować przepis na kruszonką gdyż widzę ze sporo osób szuka/ szukało przepisu na nią.
Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów ciast, a nawet można zapiec same owoce pod kruszonką i stworzyć pyszny, szybki deser :)
Składniki na kruszonkę:
Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów ciast, a nawet można zapiec same owoce pod kruszonką i stworzyć pyszny, szybki deser :)
Składniki na kruszonkę:
- 1 szkl mąki pszennej tortowej
- 100 g masła
- 100 g cukru
- ewentualnie esencja waniliowa, skórka z cytryny lub pomarańczy.
1. Do miski wsypujemy mąkę z cukrem, następnie dodajemy masło, może być zimne i siekamy je nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki. Można tworzyć większe grudki lub mniejsze.
Gotową kruszonkę chowam do lodówki i kiedy ciasto jest gotowe obsypuje je kruszonką.
Jeśli zostaje Wam kruszonka można śmiałą ja zamrozić i taką zamrożoną bezpośrednio na ciasto wysypać :)
12 comments
ja czasem to bym mogla samą kruszonke jeść upieczoną czy też surową
OdpowiedzUsuńJa też :D
Usuńkocham wszystko co ma kruszonkę :D
OdpowiedzUsuńJa też :D
UsuńNigdy nie przepadałam za kruszonką
OdpowiedzUsuńOj to szkoda, ale zawze można posypać ciasto orzechami lub starta czekoladą ;)
UsuńLubię ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPora nadrobić :D
UsuńJa też uwielbiam kruszonkę, pieczoną lub nie... 😉
OdpowiedzUsuńHehe..:D
UsuńDziękuję za. Przepis, pozdrawiam Danuta
OdpowiedzUsuńProszę i również pozdrawiam :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.