Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia
Pyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :)
Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;)
Składniki na blaszkę 21 x 21 cm
Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;)
Składniki na blaszkę 21 x 21 cm
- 250 g herbatników kakaowych
- 400 ml śmietanki 30 % lub 36 %
- 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody
- około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :)
- 3-4 łyżki cukru pudru
1. Maliny blendujemy i przecieramy przez sitko, jeśli pestki Wam nie przeszkadzają to pomijacie przecieranie.
2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na czas ubicia śmietany.
3. Ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (wedle smaku), oraz maliny.
4. Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i wlewamy całość do ubitej śmietanki (w ten sposób hartujemy żelatynę aby nie było grudek). Mieszamy całość dokładnie i mniej więcej dzielimy sobie masę śmietanową na 3 części.
5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy.
6 comments
Wygląda rewelacyjnie 😍
OdpowiedzUsuńDziękuje ślicznie :D Było pyszne ;)
Usuńprzydatne przepisy łatwe w wykonaniu,robiłam z malinami bardzo smaczne,robiłam równiez serniki na zimno w róznym wykonaniu,oraz jabłecznik na herbatnikach,pozdrawiam zyczę udanego talentu
OdpowiedzUsuńDziękuje ślicznie, staram się aby przepisy były w miarę łatwe i przejrzyste i cieszę się że przepisy się podobają. Pozdrawiam :)
UsuńDoskonały pomysł, pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.