wtorek, 15 sierpnia 2017

Gyrosowa Pierś Z Kurczaka Z Mozzarellą

Taka pierś przyrządziłam ostatnio na niedzielny obiad. Była przepyszna, mąż chce już powtórkę ;)












Składniki na 2 osoby:

  • 1 podwójny filet z kurczaka 
  • przyprawa do gyrosa
  • kulka mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz i ostra papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
1. Fileta myjemy i pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek. Dzielimy na dwie części.
2. Czosnek przeciskamy przez praskę i umieszczamy w miseczce, dodajemy przyprawę gyros, sól, pieprz, ostrą paprykę. Filety smarujemy oliwą i obtaczamy w przyprawach. Chowamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
3. Na rozgrzanym oleju/oliwie smażymy filet z każdej strony. Pod koniec smażenia kładziemy na wierzch każdego fileta po 2 plasterki mozzarelli i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy na najmniejszym ogniu do roztopienia się mozzarelli. Piersi podałam z ziemniaczkami i surówką pekińską <--klik.

6 komentarzy:

  1. Pyszna! Chętnie zjadła bym z takimi ziemniaczkami -:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda :) Zjadłabym z wielką przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ahhh takie ziemniaczki <3 z checią bym zjadła dzisiaj na obiad, z dużą ilością koperku <3
    http://czynnikipierwsze.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. apetycznie przyrządzona! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności :-) już mi smakuje taka propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. aaaaa, ze zdjęcia to myślałem, że ser jest nadziany do środka :) super

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.