Gyrosowa Pierś Z Kurczaka Z Mozzarellą
Taka pierś przyrządziłam ostatnio na niedzielny obiad. Była przepyszna, mąż chce już powtórkę ;)
Składniki na 2 osoby:
Składniki na 2 osoby:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- kulka mozzarelli
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz i ostra papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
1. Fileta myjemy i pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek. Dzielimy na dwie części.
2. Czosnek przeciskamy przez praskę i umieszczamy w miseczce, dodajemy przyprawę gyros, sól, pieprz, ostrą paprykę. Filety smarujemy oliwą i obtaczamy w przyprawach. Chowamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
3. Na rozgrzanym oleju/oliwie smażymy filet z każdej strony. Pod koniec smażenia kładziemy na wierzch każdego fileta po 2 plasterki mozzarelli i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy na najmniejszym ogniu do roztopienia się mozzarelli. Piersi podałam z ziemniaczkami i surówką pekińską <--klik.
6 comments
Pyszna! Chętnie zjadła bym z takimi ziemniaczkami -:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :) Zjadłabym z wielką przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńahhh takie ziemniaczki <3 z checią bym zjadła dzisiaj na obiad, z dużą ilością koperku <3
OdpowiedzUsuńhttp://czynnikipierwsze.com/
apetycznie przyrządzona! ;)
OdpowiedzUsuńPyszności :-) już mi smakuje taka propozycja :-)
OdpowiedzUsuńaaaaa, ze zdjęcia to myślałem, że ser jest nadziany do środka :) super
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.