Grubiutkie Placuszki Z Borówkami
Postanowiłam przygotować sobie na deser pyszne placuchy, a jak placuchy maja być pulchne to musi być dobra mąką. Z pomocą przyszły mi Polskie Młyny i mąka Szymanowska. Ta mąka jest idealna do takich placuszków, bardzo miałka i sprawia wrażenie puszystości (jak by była przesiana przez sito).
Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp.
Składniki na około 16 placuszków:
3. Teraz delikatnie mieszamy piane z białek z żółtkami, na sam koniec dodajemy owoce i mieszamy.
Smażymy na oleju, na złoto z obydwóch stron. Podajemy z owocami i obsypane cukrem pudrem. Smacznego !!!
Tą mąkę będę sobie wykorzystywać tylko i wyłącznie do takich właśnie placuszków i ewentualnie biszkoptów itp.
Składniki na około 16 placuszków:
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 125 g mąki pszennej uniwersalnej Polskie Młyny
- 3 łyżki cukru
- około 150 g borówek
- kilka kropel esencji waniliowej
- olej rzepakowy do smażenia
- cukier puder
3. Teraz delikatnie mieszamy piane z białek z żółtkami, na sam koniec dodajemy owoce i mieszamy.
Smażymy na oleju, na złoto z obydwóch stron. Podajemy z owocami i obsypane cukrem pudrem. Smacznego !!!
16 comments
Pysznie wyglądają :) Lubię takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :*
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie: https://smilingshrimp.blogspot.com
Dziękuje :) Na pewno zajrzę :)
UsuńTakie grubiutkie placki są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńDokładnie :D
UsuńJa wolę cieńsze placuszki :)
OdpowiedzUsuńJa wolę cieńsze wtedy kiedy nie chce się nimi najeść np. :)
UsuńIwonko cudowne placuszki 😃
OdpowiedzUsuńDziękuje Marzenko :)
UsuńŚlicznie wyglądają te placuszki ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńPoproszę o kilka pysznych placuszków :)
OdpowiedzUsuńJak upiekę je znów, to na pewno poślę :)
UsuńPiękne grubaski <3 Z chęcią byśmy je spałaszowały :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.