Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem

by - 5/25/2016 01:30:00 PM

Pyszny delikatny schabik w szybszej i prostszej wersji,  ale równie smakowitej :)











Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 400 g mięsa mielonego u mnie z łopatki
  • 1 mała cebula starta na tarce
  • kawałek sera żółtego
  • plastry boczku parzonego
  • czosnek granulowany, sól czosnkowa, pieprz do smaku, papryka ostra i słodka w proszku




1.  Schab myjemy i rozcinamy na długi płat mięsa. Delikatnie tłuczemy go. Obsypujemy solą czosnkową, pieprzem, papryką słodką i chowamy do lodówki na czas przygotowania mięsa mielonego i rozgrzania piekarnika. Ja to robię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;)
2.  Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka.
3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę.



4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową.

5. Przekładamy do formy w której będzie się piekło wyłożonej folia aluminiową.

Pieczemy w 200 stop przez około 1,5 - 2h pamiętając aby 15 min przed końcem pieczenia rozchylić folie aby mięsko wraz z boczkiem się przyrumieniły.
Ja robiłam z połowy mięska dlatego roladka jest taka mała ;)
Smacznego !!

Podobne Posty

12 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych