Pierożki marchewkowe z jabłkiem

by - 1/16/2016 10:00:00 AM

Przepyszne, kruchutkie rozpływają się w ustach :)








SKŁADNIKI na około 40 Pierożków :

  • 2,5 szkl. mąki
  • 250 g margaryny (masła)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru wanil.
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duże jabłko lub marmolada, czekolada lub dżem
  • cukier puder do posypania




1.Marchewkę obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach, do niej dodać make, margarynę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy. Siekamy wszystko nożem, następnie zagniatamy gładkie ciasto.
2, Ciasto podzielić na 3 lub dwie kulki, zależy jak kto woli. Rozwałkować i wycinać kółka ( ja użyłam do tego plastikowego kubka o średnicy 8,5 cm : ) Na każde kółko nałożyć kawałeczek jabłka lub innego swojego ulubionego nadzienia, zalepić szczelnie brzegi, układać na blaszce i papieże do pieczenia (użyłam tej od piekarnika ). Piec na złoty kolor 20-25 min w 180 stopniach.
Smacznego !




Podobne Posty

15 comments

  1. super pomysł na smaczne ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierogi kochamy pod każdą postacią :D Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super ciasteczka:)Częstuję się jednym:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich pierogów to jeszcze nie widziałem! Bardzo interesująca propozycja!

    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czego to człowiek nie wymyśli :) Pierożki pyszne, zachęcam do wypróbowania przepisu :)

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych