Wątróbka Drobiowa Z Cebulką

by - 1/24/2018 07:00:00 AM

Taką wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;)

















Składniki na 1-2 osoby:

  • 2 cebule
  • około 300-400 g wątróbki drobiowej
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej/olej smakowy do smażenia
1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut.
2. W tym czasie wątróbkę pozbawiamy żyłek i niepotrzebnych "flaczków".
3. Obtaczamy w mące i kładziemy ją na patelnie z rozgrzaną oliwą. Przesmażamy z obydwóch stron, aż pozbawimy ją surowości (trwało to z około 10-15 minut). Następnie dokładamy z powrotem wcześniej zeszklona cebulkę. Całość mieszamy, solimy, pieprzymy i smażymy już razem.
W sumie wątróbka była smażona coś około 25 minut, można oczywiście krócej, ale mąż lubi dobrze opieczoną :)
Mąż lubi ją jeść ze świeżym chlebem i dlatego też tak ją mu podałam. Smacznego !!!



Podobne Posty

13 comments

  1. 25 minut smażenia to z wołu a nie z drobiu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Drogi anonimie, mąż lubi dobrze opieczona wątróbkę dlatego napisałam, że około 25 minut, ale jest słowo "około" czyli można krócej albo dłużej ją smażyć :)

      Usuń
    2. Z wołu to ty jestes

      Usuń
  2. Muszę przyznać,że wątróbka z cebulą to sama pychota;)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubimy i to bardzo, nawet nasza najmłodsza zajada ze smakiem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To super, że mała wcina wątróbkę i wy też ;) :)

      Usuń
  4. co robisz by nie pryskała bo mimo mąki pryska susze ręcznikiem i nie bardzo pomaga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj nie mam takiej rady, chyba zależy też od wątróbki bo ta akurat w ogóle nie pryskała, aż się zdziwiłam bo była robiona tak jak zawsze :)

      Usuń
    2. Żeby nie pryskała, przed smażeniem wątróbkę namocz w mleku. Po prostu wrzucasz do miski, zalewasz mlekiem i zostaw na 30-60 minut. Działa :)

      Usuń
  5. I ja nie lubię wątróbki, ale mój mąż uwielbia.I też długą ją smażę, bo lubi dobrze wysmażoną :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szczerze przyznam że poruszanie się po blogu przez telefon sprawia problem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie zauważyłam że od jakiegoś czasu szablon nie działa tak jak powinien, postaram się coś z tym zrobić :/

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych