poniedziałek, 7 grudnia 2015

Kotleciki z mięsa z rosołu

Tym razem mięso z rosołu zostało przerobione na super smaczne kotleciki. Możemy podać je z ulubionym sosem i/lub surówką.
















Składniki na około 8 kotletów:


  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • marchew + pietruszka + cebula z rosołu
  • 1/2 zeszklonej cebuli
  • 1 jajko
  • sól , pieprz do smaku
  • szczypta kurkumy
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów




1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy wcześniej zeszklona cebulkę, przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej.





2. Formujemy małe kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Obsmażamy na oleju na złotą pamiętając by po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smacznego !!!




25 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu:)
    Kotleciki wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gotowane mięso z kurczaka wykorzystane do kotletów - to nam się podoba i na pewno pomysł wykorzystamy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gotowane mięso z kurczaka wykorzystane do kotletów - to nam się podoba i na pewno pomysł wykorzystamy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się :) Na pewno będzie wam smakowało :)

      Usuń
  4. O jej, takie proste, a jakie genialne :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu! Kotleciki muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super propozycja na obiad. No i nic się nie zmarnuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super są te kotleciki:)moje dzieci bardzo je lubią 😊

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.