Medaliony Z Kurczaka W Sosie Musztardowym
Pomysł na prosty obiad który nie zabierze nam wiele czasu i też niewiele kosztuje ;)
Składniki na 2 osoby:
- 1 duża pierś pokrojona w poprzek na plastry grubości 1,5 cm
- 1 mała cebulka lub 1/2 średniej
- 1/2 łyżki masła klarowanego lub chlust oleju
- 200 ml śmietanki 30 %
- 5 łyżeczek musztardy (używam musztardy sarepskiej)
- 1/2 łyżeczki suszonych warzywek bez soli
- sól, pieprz, czosnek suszony, kurkuma, natka pietruszki
1. Na tłuszczu przesmażmy cebulkę.
2. Pokrojoną pierś obsypujemy przyprawami a następnie obsypujemy z oby dwóch stron mąką.
3. Przekładamy ją do przesmażonej cebulki i rumienimy z obydwóch stron.
4. Śmietankę łączymy z musztarda i wlewamy do kurczaka.
5. Dodajemy suszone warzywa, sól, pieprz i natkę pietruszki i dusimy aż mięsko zmięknie a sos się zagęści.
6. Jeszcze przed podaniem możemy dodać świeżej natki pietruszki. Smacznego !
0 comments
Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.