Czekoladowe Ciasteczka Wyciskane
Przepyszne, kruche, maślane, a zarazem czekoladowe ciasteczka które na pewno Wam posmakują.
Nadają się i do wyciskania przez maszynkę i przez worek oraz można je formować ręcznie ;)
Składniki na 1 blaszkę ciastek:
- 100 g miękkiego masła
- 110 g drobnego cukru
- 250 g mąki pszennej
- 15 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko kl L
- 2 łyżki mleka lub więcej
1. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie wbijamy jajko i znów miksujemy.
2. Teraz partiami dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy mleko, masa musi się dać wyciskać z maszynki lub worka cukierniczego.
Ja wyciskałam z worka cukierniczego z tylkom Wilton 8B.
Ciasteczka wyciskamy na papier do pieczenia w niedużych odstępach.
Pieczemy w 180 stop. przez około 15 minut.
12 comments
Jak ładnie Ci się udały!
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńBardzo ładnie wyszły, chętnie bym spróbował ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje, jak by tylko się dało to bym Cię poczęstowała :)
Usuńuwielbiam takie ciasteczka
OdpowiedzUsuńSuper :) Dzięki za komentarz ;)
UsuńWow ale świetne. Ja nie mam zdolności cukierniczych, ale chetnie bym spróbowała.
OdpowiedzUsuńSą bardzo proste to wykonania na pewno się udadzą :D
UsuńMuszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńByły, były ;)
UsuńMniami! Rewelacja ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje ;)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.