Kokosowe Maślane Serca
Ciasteczka z cudownym aromatem masła i kokosa, pychotka.
Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek:
1. Masło wraz z cukrem, mąką oraz kokosem zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli ciasto bardzo by się sypało, kruszyło można dodać trochę kwaśnej śmietany i ponownie zagnieść.
2. Możemy je chwilę odstawić do lodówki ale nie jest to konieczne.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stop.
- 200 g miękkiego masła
- 100 g cukru pudru
- 200 g mąki pszennej
- 60 g wiórków koksowych
- ewentualnie esencja waniliowa
1. Masło wraz z cukrem, mąką oraz kokosem zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli ciasto bardzo by się sypało, kruszyło można dodać trochę kwaśnej śmietany i ponownie zagnieść.
2. Możemy je chwilę odstawić do lodówki ale nie jest to konieczne.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stop.
4. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka, ostrożnie przenosząc je na blaszkę z papierem do pieczenia.
5 Ciasteczka pieczemy przez około 12-15 minut. Uważajmy aby za mocno się nie przyrumieniły.
Po upieczeniu pozostawmy je jeszcze na 5 minut na blaszce, nie przenośmy ich bo będą jeszcze bardzo kruchutkie.
6 comments
Szybko i smacznie ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :D
Usuńjakie cudeńka
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńCudowne ciasteczka kochana. Porywam do kawki :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Marzenko :-)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.