Pasta Twarogowo - Dyniowa

by - 10/22/2019 12:02:00 AM

Dynia z twarogiem komponuje się idealnie, a dodatek oleju z pestek dyni podkreślił jeszcze bardziej smak tej pasty. Polecam oleje z serii Skarby Polesia, są to oleje najwyższej jakości, tłoczone na zimno z dużą zawartością cennych składników dla naszego organizmu.













Składniki:

  • około 100 g puree z dyni (z upieczonej dyni, nie surowej)
  • 125 g twarogu tłustego
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę i uduszona na oleju
  • 1/3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1-2 łyżeczki oleju z pestek dyni skarby polesia
  • sól, pieprz do smaku
  • ewentualnie szczypta ostrej papryki



1. Twaróg wraz z puree dyniowym rozgniatamy dokładnie.
2. Dodajemy cebulkę, przyprawy i olej z pestek dyni (przypraw radzę dodać sporo gdyż dynia sama w sobie jest mdła i lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości)
3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem lub pieczywem chrupkim. Smacznego !




Podobne Posty

10 comments

  1. Taka pasta to musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna propozycja na jesienny deser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj z deserem to mało ma wspólnego, ale po małych przeróbkach może być i deser ;)

      Usuń
  3. Takiej pasty nie miałam okazji przygotowywać . Jestem bardzo ciekawa jej smaku.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych