Spaghetti Z Sosem Meksykańskim
Takie chłodne dni sprzyjają ciepłym kolacjom, a zwłaszcza takim które jeszcze dodatkowo nas troszkę rozgrzeją ;)
Nad zdjęciami, co prawda troszku się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D
Składniki na 2 osoby:
Nad zdjęciami, co prawda troszku się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D
Składniki na 2 osoby:
- 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki
- 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią)
- 1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml )
- 1 mała czerwona papryka
- 1 cebula mała
- 1-2 ząbki czosnku
- oraz przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra (lub szczypta chilli), oregano, tymianek
- makaron spaghetti (ilość na dwie osoby)
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Na patelni z oliwą/olejem przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy.
3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut.
4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz fasolą czerwoną, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia.
Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti :)
5 comments
Pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńTakie obiadki to ja lubię! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie dania, zwłaszcza teraz jesienią :-)
OdpowiedzUsuńMoi synowie bardzo lubią takie spaghetti
OdpowiedzUsuńLubię dania z makaronem i to bardzo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.