Ciasteczka

Proste Twarogowe Ciasteczka

00:01:00Iwona T.

Małe, niepozorne, a zaspokoją naszą chęć na słodkie.
Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :)
Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;)















Składniki na 2 blaszki ciastek:


  • 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 3-4 łyżki cukru razem z waniliowym cukrem
  • dowolna marmolada
1. Wszystkie składniki oprócz marmolady umieszczamy w misce i zagniatamy. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na około 30-1 godz.
2. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy i wycinamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy marmoladę i zalepiamy przeciwległe końce.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stop. przez około 15-20 minut.


You Might Also Like

14 komentarze

  1. Wyglądają bardzo smakowicie i przypominają mi ciastka, które piekła dawniej moja Mama :) Porywam kilka do herbaty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dobrze wyglądają! Talerzyk cały do popołudniowej kawy tak opędzlować - mogłabym:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, można samemu zjeść ten talerzyk :D

      Usuń
  3. Wspaniałe i niezwykle smakowite ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczne kopertki :D Lubimy takie nadziane owocem ciacha :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

Formularz kontaktowy