Szybka Pizza Z Patelni Z Warzywami Bonduelle
Tą pizze zrobimy ekspresowe, nie musi ona wyrastać, nie trzeba długo jej zagniatać, sosu nie musimy przygotowywać, wystarczy mieć naszykowane dodatki i ciepła kolacja lub obiad gotowy.
Pizza ta ma jeszcze jeden plus, zawiera moją ulubioną kukurydze konserwową Bonduelle, a więc pełnia szczęścia w jednym daniu, w dodatku jest na ciepło, bo wtedy smakuje jeszcze lepiej ;)
Ps. na dole postu ciekawostka na temat tych pysznych warzyw ;)
Składniki na 2 cienkie pizze na patelnię o śred 24 cm:
Pizza ta ma jeszcze jeden plus, zawiera moją ulubioną kukurydze konserwową Bonduelle, a więc pełnia szczęścia w jednym daniu, w dodatku jest na ciepło, bo wtedy smakuje jeszcze lepiej ;)
Ps. na dole postu ciekawostka na temat tych pysznych warzyw ;)
Składniki na 2 cienkie pizze na patelnię o śred 24 cm:
- 125 g mąki pszennej
- około 80-100 ml wody (wszystko zależy od wilgotności mąki)
- 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty cukru
- 2 łyżki oliwy/oleju
Dodatki i sos:
- 2 płaskie łyżki waszego ulubionego ketchupu
- 1 - 1 i 1/2 płaskiej łyżki waszego ulubionego majonezu
- oregano, tymianek, bazylia, papryka słodka, ostra
- szynka porwana lub pokrojona w kostkę/paski
- 1/2 małej puszki np. mieszanki meksykańskiej Bonduelle <--klik
- garść startego sera żółtego lub sera mozzarella
2. Następnie kule ciasta dzielimy na dwa i wałkujemy na kształt koła ( możemy piec dwie pizze na raz na dwóch patelniach).
3. Patelnię smarujemy oliwa, włączamy grzanie i wykładamy ciasto. Smażymy je aż do zrumienienia spodu.
4. Kiedy jedna strona jest zrumieniona, przekręcamy pizze na druga stronę, smarujemy ją szybko ketchupem, majonezem (mieszając oba składniki) posypujemy przyprawami, szynką, serem, przykrywami i smażymy aż ser się rozpuści a spód się zrumieni, ale uważajmy aby z pizzy nie stał się sucharek ! Kontrolujmy ją cały czas.
Kiedy jest gotowa, wyjmujemy, kroimy i podajemy póki jest gorąca. Smacznego !!!
Czy wiesz że ?
Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.
12 comments
Nie robiłam jeszcze takiej pizzy. Wygląda bardzo apetycznie, więc może pora się skusić:) Miłego dnia życzę:)
OdpowiedzUsuńDziękuje i nawzajem :* Polecam Ci, szybko, smacznie i nie trzeba używać piekarnia :)
UsuńTakiej pizzy jeszcze nie próbowałam, ale skusze się :)
OdpowiedzUsuńPolecam ;)
UsuńPychotka! dawno nie robiłam pizzy czas to zmienić
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńLubię pizzę, a ta wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńMniam jakie pyszności u ciebie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńI jak takiej domowej pizzy odmówić? No nie można :D
OdpowiedzUsuńPolecamy www.szybkapizza.pl - znakomite ciasto.
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.