Kotlety W Cieście
Ekspresowa odmiana zwykłych "niedzielnych" kotletów jakże przez nas lubianych ;)
Składniki:
1. Filet myjemy i pozbawiamy błonek (aby deska pozostała czysta owijam ja podwójnie folią, zostawiając sobie dłuższy kawałek który będzie mi potrzebny do utłuczenia kotletów w ten sposób zachowuje czysta deskę - polecam folie z ucinarką od firmy Gosia )
2. Kiedy mamy już utłuczone kotlety, szykujemy ciasto.
Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania gładkiej dość gęstej konsystencji. Maczamy w nim kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami lub frytkami.
Składniki:
- 1 jajko
- 1/2 szkl mąki pszennej
- 1/3 szkl mleka
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka lub ostra
- jeden duży filet z piersi kurczaka
- olej do smażenia
1. Filet myjemy i pozbawiamy błonek (aby deska pozostała czysta owijam ja podwójnie folią, zostawiając sobie dłuższy kawałek który będzie mi potrzebny do utłuczenia kotletów w ten sposób zachowuje czysta deskę - polecam folie z ucinarką od firmy Gosia )
2. Kiedy mamy już utłuczone kotlety, szykujemy ciasto.
Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania gładkiej dość gęstej konsystencji. Maczamy w nim kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami lub frytkami.
6 comments
Bardzo smaczny obiadek na talerzu. Lubię takie mięsko:)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja obiadowa,super !
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię a tak dawno nie robiłam :-) muszę koniecznie takie zrobić :-)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię a tak dawno nie robiłam :-) muszę koniecznie takie zrobić :-)
OdpowiedzUsuńNajbardziej ulubione danie Polaków :D Dobrze, że jest i coś zielonego :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :) zielone musi być albo czerwone (marchewka ) :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.