Domowe Krakersy
Smaczna słona przekąska :)
Składniki na 2 blaszki ciastek
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na pól i wałkujemy dość cienko.
Wykrajmy dowolnej wielkości kwadraty bądź kółka ( u mnie kwadraty wycinana nożem ;) oraz kółka kieliszkiem :)
2. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy nasze ciastka.
Możemy podziurkować nasze ciasteczka wykałaczką, wtedy nie będą się wzdymać, ale nie musimy tego robić jeśli chcemy uzyskać takie grubiutkie poduszeczki do pogryzania ;)
Pieczemy w 180 stop przez 15-20 min. Smacznego !
Źródło Tutaj
Składniki na 2 blaszki ciastek
- 1 i 1/2 szkl maki tortowej
- 100 g margaryny
- 1/2 kubka serka twarogowego - może być smakowy ( ja użyłam o smaku grillowanej papryki od Piątnicy )
- kminek,
- papryka słodka i ostra w proszku do smaku
- 3/4-1 płaskiej łyżeczki soli
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na pól i wałkujemy dość cienko.
Wykrajmy dowolnej wielkości kwadraty bądź kółka ( u mnie kwadraty wycinana nożem ;) oraz kółka kieliszkiem :)
2. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy nasze ciastka.
Możemy podziurkować nasze ciasteczka wykałaczką, wtedy nie będą się wzdymać, ale nie musimy tego robić jeśli chcemy uzyskać takie grubiutkie poduszeczki do pogryzania ;)
Pieczemy w 180 stop przez 15-20 min. Smacznego !
Źródło Tutaj
10 comments
Muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńSą jak narkotyk, trzeba powstrzymywać się aby nie zjeść wszystkich na raz ;)
UsuńFajny pomysł na krakersy :)
OdpowiedzUsuń..a jaki smaczny :)
UsuńCiekawy pomysł! Do piwka jak znalazł :-)
OdpowiedzUsuńDo piwka pewnie że tak :)
UsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńMusza być dobre :D Krakersy to świetna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńa no tak super sprawa do przegryzienia ;)
UsuńPodoba mi się ten pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.