Proste Twarogowe Ciasteczka
Małe, niepozorne, a zaspokoją naszą chęć na słodkie.
Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :)
Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;)
Składniki na 2 blaszki ciastek:
Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :)
Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;)
Składniki na 2 blaszki ciastek:
- 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego
- 250 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 3-4 łyżki cukru razem z waniliowym cukrem
- dowolna marmolada
1. Wszystkie składniki oprócz marmolady umieszczamy w misce i zagniatamy. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na około 30-1 godz.
2. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy i wycinamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy marmoladę i zalepiamy przeciwległe końce.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
14 comments
Cudowne ciasteczka kochana 😍
OdpowiedzUsuńDziękuje :*
UsuńWyglądają bardzo smakowicie i przypominają mi ciastka, które piekła dawniej moja Mama :) Porywam kilka do herbaty :)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się do woli :D
UsuńZnam je i uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńCiesze się :D
UsuńBardzo dobrze wyglądają! Talerzyk cały do popołudniowej kawy tak opędzlować - mogłabym:)
OdpowiedzUsuńDokładnie, można samemu zjeść ten talerzyk :D
UsuńWspaniałe i niezwykle smakowite ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńTak, dziękuje :D
UsuńŚliczne kopertki :D Lubimy takie nadziane owocem ciacha :D
OdpowiedzUsuńDziękuje i cieszę się :)
UsuńUrocze są :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.