Kiszona Kapusta Duszona Do Obiadu
Uwielbiam taką kapustę do obiadu podaną zwłaszcza z pieczoną rybką ;)
Składniki:
Składniki:
- około 200-300 g kiszonej kapusty
- 1/2 główki cebuli
- 2-3 łyżki oliwy/oleju
- pieprz do smaku
- około 3/4 szkl wody
- ewentualnie szczypta czerwonej papryki
2. Na oliwie szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy kapustę, pieprzymy ją, przykrywamy pokrywką i zaczynamy ją dusić. Co jakiś czas dolewamy odrobinę wody, mieszamy i znów przykrywamy.
Pod koniec, zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy się kapuście zarumienić.
Duszenie kapusty zazwyczaj zajmuje mi od 40 minut do 1 godziny.
4 comments
Pyszna :) Lubię kapustę pod kazdą postacią :)
OdpowiedzUsuńCiesze się :D
UsuńUwielbiam taką kapustkę. Mniam :)
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.