piątek, 23 czerwca 2017

Placuszki Budyniowe Na Soku Marchwiowym Z Borówkami

Wspaniałe placuszki na deser, śniadanie lub drugie śniadanie. Idealnie sprawdzą się w podróży czy na pikniku. Małe co nieco, a raduje nasze podniebienia i brzuszki ;)

















Składniki na 12-14 placuszków:

  • 1/2 szkl gęstego soku marchewkowego
  • 3/4 szkl mąki
  • 1 budyń bez cukru 40 g
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 100 g borówek
  • cukier puder Diamant <--klik


1. Wszystkie składniki oprócz borówek i cukru pudru mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (możemy trzepaczką) na koniec dodajemy borówki, mieszamy i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do zrumienienia z obu stron.

 Gotowe posypujemy cukrem pudrem, a gdy ostygną, przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą w drogę ;)







Więcej na temat kampanii "Uczymy jak słodzić" oraz dużo ciekawych i ważnych informacji na temat cukru znajdziecie na tej stronce ---> http://uczymyjakslodzic.pl

14 komentarzy:

  1. Pyszne placuszki :) Proszę na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :) Zrobię dużą porcję i poślę prosto na jutrzejsze śniadanko ;D

      Usuń
  2. Bardzo ciekawy ten dodatek soku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Placuszki dzięki niemu uzyskują ładny kolor ale i smak :D

      Usuń
  3. Wow, super to wygląda. Chętnie bym to zjadła, wygląda naprawdę niesamowicie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje ślicznie :D Proszę się częstować :)

      Usuń
  4. Placuszków na soku jeszcze nie robiłyśmy :) Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuj :) Koniecznie spróbujcie z tym sokiem, bardzo smakowite wychodzą :)

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.