Kakaowa Trzywarstwowa Kawa

by - 7/04/2024 01:00:00 AM

Taką kawę ostatnio przygotowałam i myślę że może być ona podana za równo latem jak i zimą wystarczy dodać lód jeśli chcemy się ochłodzić lub kiedy przyjdą chłodne jesienne czy zimowe dni, gorące mleko, kakao i już mamy pyszny rozgrzewający napój.



Składniki na 1 szklankę o pojemności 400 ml

warstwa pierwsza:
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 ml gorącej wody
warstwa druga:
  • 3 łyżeczki kakao rozpuszczalnego
  • 150 ml wody lub napoju roślinnego / mleka
pianka:
  • 100 ml mleka lub napoju do spienienia
 
 
1. Najpierw zaparzamy kawę w naszej wysokiej szklance.
2. Następnie w innym naczyniu szykujemy kakao, które następnie wlewamy do kawy.
3. Teraz w innym naczyniu spieniamy mleko lub napój roślinny i wlewamy go powoli na sam koniec, łyżeczką wykładamy pozostałości pianki na górę aby nic się nie zmarnowało ;)
Wierzch oprószamy kakao. Smacznego !
 

Podobne Posty

10 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych