Kotlety Mielone Nadziewane Kiełbaską, Serem I Cebulką

by - 4/25/2017 07:30:00 AM

Bardzo lubię kotlety mielone, ale jeśli przez dłuższy czas nic nie zmieniam w ich smaku to mi się nudzą. Mój mąż bardzo smacznie je przyrządza i jeśli mamy jeść zwykłe mielone to zawsze proszę męża aby je zrobił, ale tym razem ja przejęłam pałeczkę i nadziałam nasze mielone kiełbaską, serem oraz podduszona cebulką :)
Spróbujcie takich nadziewanych mielonych...;)













Składniki na około 10-12 kotletów

  • 500 g mięsa mielonego np. z łopatki
  • 1/2  cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach
  • 1 całe jajko
  • 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (jeśli nie lubimy nie musimy jej dodawać)
  • sól, pieprz 
  • bułka tarta do obtoczenia ( ja używam domowej <--Klik )
Do nadzienia:
  • około 1/2 laski kiełbaski pokrojonej w kosteczkę (kiełbaska dowolna, wasza ulubiona)
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju (cebule możemy pominąć, ja tak czasami robię)
  • około 80 g sera pokrojonego w kostkę

1. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni.
2. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po parę kostek kiełbaski, sera oraz cebulki i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej. Tak postępujemy do wykończę mięska. Jeśli zostanie nam kiełbaska lub ser, mrozimy, wykorzystamy je na pewno do jakieś zapiekanki na przykład ;)
Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami <--Klik 




Podobne Posty

10 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych