To już chyba ostatni post który zawiera w sobie truskawki. Ciasto które szybciutko się robi, jest wilgotne i co najważniejsze jest bardzo smaczne.
Składniki na blaszkę 23 x 23
1. Całość wykonania jest bardzo prosta. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia sie składników. Wylewamy do wysmarowanej i wysyp bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu.
Składniki na blaszkę 23 x 23
- 2 i 1/2 szkl mąki pszennej
- 1/2 szkl oleju
- 1 szkl kefiru
- 3/4 szkl cukru
- 3 jajka
- esencja waniliowa bądź 1 całe opak. cukru wanili.
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 garście truskawek plus u mnie jedna mała łodyżka rabarbaru ( została mi w lodówce więc nie chciałam aby się popsuła ;)
1. Całość wykonania jest bardzo prosta. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia sie składników. Wylewamy do wysmarowanej i wysyp bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu.
źródło Tutaj
20 comments
no i blog z pasją a nie jakieś wymuskane foty
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) Zdjęcia to prawda super nie są, ale ważne że widać na nich danie z przepisu :)
UsuńZjadłabym ;)
OdpowiedzUsuń.. a ja bym z miła chęcią poczęstowała :)
UsuńBiorę kawałek, szkoda że truskawki się już kończą.
OdpowiedzUsuńPorywam kawałeczek:)
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńSmakowite :>
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńPyszne ciasto, też miałam robić takie na weekend, ale Pani przede mną kupiła wszystkie truskawki :(, więc musiałam zrobić inne.
OdpowiedzUsuńO kurcze...no to szkoda, ale jak widziałam to coś bardzo pysznego powstało z tych innych owocków :-}
UsuńNa kefirze chyba ciacha jeszcze nie jadłyśmy, raczej na maślance :) Na pewno jest równie pyszne :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś z maślanką i każde ma swój niepowtarzalny smak :)
UsuńNa kefirze,wychodzą najlepsze ciasta ucierane :)
OdpowiedzUsuńCudownie prostu przepis :)
OdpowiedzUsuńZachętę córkę do upieczenia i chętnie wypróbuję jak smakuje ;)
Pyszne ciasto
OdpowiedzUsuńCzy mozna dac inne owoce? czy ktos próbował?
OdpowiedzUsuńMyślę ze może Pani dać inne owoce, oczywiście nie morze ich być zbyt duzo aby nie "przytłoczyły" ciasta i aby nie powstał zakalec :)
Usuńczy jablka moga byc?? czy puszcza sok i bedzie zakalec?
UsuńJabłuszka mogą być, oczywiście :) Truskawki puściły sok i nic się nie stało, bardziej bym się obawiała zamrożonych/rozmrożonych owoców :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.