Ciasto Czekoladowe Z Dżemem

by - 9/18/2020 12:30:00 AM

Ciasto jest bardzo proste i ekspresowe do przygotowania. Idealne dla niespodziewanych gości lub gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego do kawy.












Składniki na blaszkę 21 x 21 cm

  • 220 g mąki pszennej
  • 140 g cukru
  • 1 i 1/2 łyżki kakao
  • 3/4 płaskiej, łyżeczki sody
  • 2 jajka kl L
  • 1/3 szkl oleju
  • 3/4 szkl mleka
  • 5 łyżek dżemu
Polewa:
  • 70 g czekolady
  • 140 ml śmietanki 30 %
  • wiórki kokosowe

1. Suche składniki mieszamy osobno i mokre osobno.
2. Następnie suche do mokrych i mieszamy bądź miksujemy i do blaszki.

Pieczemy 180 stop przez około 45-50 minut.

3. Śmietankę zagotowujemy, zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie studzimy i tak przygotowaną polewą, polewamy ciasto, na koniec możemy posypać wiórkami kokosowymi :)





Źródło inspiracji Tutaj










Podobne Posty

12 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych