czwartek, 16 czerwca 2016

Pastelowe Deserki Z Truskawkami

Doskonały deser na gorące, upalne dni :)




















Składniki na 5-6 słoiczków:
400 gr jogurtu Greckiego
1 Galaretka agrestowa
1 Galaretka z pianką o smaku owoców leśnych
jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru
Parę średniej wielkości truskawek






1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy do tężenia.
2. Kiedy galaretka zacznie tężeć, miksujemy ją z 6-7 łyżkami jogurtu greckiego - jeśli jest dla nas za mało słodkie możemy dosłodzić cukrem pudrem. Truskawki kroimy w plasterki i "przyklejamy" do boków słoiczka/szklanek. Zalewamy ostrożnie zieloną galaretka wymieszaną z jogurtem i chowamy do lodówki.


3. Galaretkę z pianką rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i przestudzamy ja do temp. pokojowej i natychmiast zalewamy do pełna nasze słoiczki, zamykamy bądź przykrywamy folia słoiczki i odstawiamy do lodówki na parę godzin.

Po wyjęciu słoiczki są gotowe do jedzenia :)












Ksylitol oraz inne naturalne i zdrowe produkty możemy znaleźć w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe

10 komentarzy:

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.