Ekspresowe Ciasto Kefirowe Z Truskawkami

by - 7/01/2016 07:30:00 AM

To już chyba ostatni post który zawiera w sobie truskawki. Ciasto które szybciutko się robi, jest wilgotne i co najważniejsze jest bardzo smaczne.



















Składniki na blaszkę 23 x 23

  • 2 i 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 szkl kefiru
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 jajka
  • esencja waniliowa bądź 1 całe opak. cukru wanili.
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 garście truskawek plus u mnie jedna mała łodyżka rabarbaru ( została mi w lodówce więc nie chciałam aby się popsuła ;)


1. Całość wykonania jest bardzo prosta. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy bądź krótko mieszamy tylko do połączenia sie składników. Wylewamy do wysmarowanej i wysyp bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 min. Grzanie góra - dół bez termoobiegu.



 źródło Tutaj





                 

Podobne Posty

20 comments

  1. no i blog z pasją a nie jakieś wymuskane foty

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :-) Zdjęcia to prawda super nie są, ale ważne że widać na nich danie z przepisu :)

      Usuń
  2. Biorę kawałek, szkoda że truskawki się już kończą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne ciasto, też miałam robić takie na weekend, ale Pani przede mną kupiła wszystkie truskawki :(, więc musiałam zrobić inne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O kurcze...no to szkoda, ale jak widziałam to coś bardzo pysznego powstało z tych innych owocków :-}

      Usuń
  4. Na kefirze chyba ciacha jeszcze nie jadłyśmy, raczej na maślance :) Na pewno jest równie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam kiedyś z maślanką i każde ma swój niepowtarzalny smak :)

      Usuń
  5. Na kefirze,wychodzą najlepsze ciasta ucierane :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudownie prostu przepis :)
    Zachętę córkę do upieczenia i chętnie wypróbuję jak smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy mozna dac inne owoce? czy ktos próbował?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę ze może Pani dać inne owoce, oczywiście nie morze ich być zbyt duzo aby nie "przytłoczyły" ciasta i aby nie powstał zakalec :)

      Usuń
    2. czy jablka moga byc?? czy puszcza sok i bedzie zakalec?

      Usuń
    3. Jabłuszka mogą być, oczywiście :) Truskawki puściły sok i nic się nie stało, bardziej bym się obawiała zamrożonych/rozmrożonych owoców :)

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych