Mielone z kaszą jaglaną

by - 10/27/2015 12:14:00 PM

Pozostało mi pół woreczka kaszy jaglanej z dania które przygotowywałam parę dni wcześniej. Oczywiście nie chciałam aby taka dobra kasza zmarnowała się i natychmiast wykorzystałam ją do przygotowania obiadu na drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych.







Składniki na 10-12 kotlecików

  • 300 g mięsa mielonego ( u mnie z szynki )
  • 1/2 woreczka kaszy jaglanej
  • 1 całe jajko
  • 1/2 cebulki zeszklonej
  • nać pietruszki
  • szczypta papryki słodkiej i ostrej
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia





1. Mięso oraz kasze przekładamy do miski, przyprawiamy, wbijamy jajko i odstawiamy na chwile.


2. W tym czasie możemy zeszklić cebulkę, którą następnie dodajemy do naszych składników znajdujących się w misce.



3. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki obtaczając je w bułce tartej. Smażymy na rumiano, następnie odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
 Smacznego !!!




Podobne Posty

7 comments

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych